Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinin Ilanin 38. Yildönümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 15 Kasım 1983’te kurulmasıyla Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme hakkı dünyaya ilan edildi.

38 yıl önce kurulan KKTC, Kıbrıs Türk halkının Ada’daki siyasi yaşamını devlet olgusuyla dünyaya ilan ettiği önemli bir dönüm noktası oldu.

KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı ve dönemin Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanı Rauf Denktaş, Cumhuriyetin ilan edildiği Meclis birleşiminin tamamlanmasından sonra Federe Meclis önünde toplanan halka ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, mücadelenin bitmediğini belirterek “Ne mutlu KKTC’nin Türk çocuklarına” ifadelerini kullandı.

Türk Hars Birliginin davet edildigi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinin Ilaninin 38.yil dönümü 19 Kasim Cuma Günü Türk Konsoloslugunda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Newyork Temsilcisi Mehmet Dana beyefenidinin önderliginde resepsiyon düzenlenecektir.

Bu baglamda basta KKTC Kurucu Lideri Merhum Rauf Denktaş olmak üzere Kıbrıs Türk davası için yürüttüğü mücadelede yanında olan Kıbrıslı mücahitleri, Cengiz Topelì ve Kibris Türkleri icin bagimsizlik mücadelesi veren Türk askerlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *