Pandemi Ofisleri Boşaltırken, Rekor Sayida Daireler Binaya Dönustu

Yakın tarihli bir rapora göre, ofis binalarını dairelere dönüştürme uygulaması Amerika Birleşik Devletleri’nde tüm zamanların en yüksek seviyesinde. RentCafe analizine göre, on yılın başlangıcından bu yana uyarlanabilir yeniden kullanım yoluyla oluşturulan yaklaşık 32.000 dairenin %41’i ofis binalarından dönüştürülmüştur.

Mimar Strachan Forgan, “Mevcut binalari yeniden farkli amaclar icin tekrar kullanmak, bu çok sürdürülebilir bir şey olabilir ve konutlara dönüşüm, binanın ömrünü gerçekten uzatabilir.” aciklamasini yapti.

Dönüm noktası

Pandemi salgının ve artan sayıda evden çalışan insan sayısının ofisten daireye dönüşüm oranını hızlandırıp hızlandırmayacağı henüz belli değil.

Ulusal Emlakçılar Birliği’ne (NAR) göre, çok aileli, endüstriyel ve perakende gibi belirli emlak piyasalarında güçlü bir toparlanma olsa da, ofis ve otel emlak piyasaları o kadar hızlı toparlanmadı.

Emlak kuruluşu, devam eden COVID-19 endişelerinin ve delta varyantının yükselişinin, çalışanların ofise dönüşünü yavaşlattığını ve aynı zamanda iş ve eğlence amaçlı seyahatleri toprakladığını söylüyor. Ayrıca ofis kiraları da düştü.

San Francisco’daki yüksek katlı bir ofis binasını dairelere dönüştüren ve Hawaii’de benzer bir proje üzerinde çalışan Forgan, “Potansiyel olarak bir dönüm noktasındayız” diyor. “Genel olarak, işverenler ihtiyaç duydukları alan miktarında radikal değişiklikler yapmadılar… ancak bu, işçiler ofise döndükçe gelebilir. Bazılarının ofise dönmek istemediklerini görebiliriz ve bu genellikle ofis alanı talebinin azalmasına yol açar.”

Kaynak: https://www.voanews.com/a/as-pandemic-empties-offices-record-number-of-buildings-converted-to-apartments-/6281999.html

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *