Kıbrıs Barıs Harekatı`nin 47. yil dönümü Kutlu Olsun

Kurban Bayramiyla birlikte, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı`nin 47. yıl dönümünü idrak etmenin büyük coşkusu ve gururu içerisindeyiz.

20 Temmuz, Bülent Ecevit’in, Rauf Denktaş’ın, Dr. Fazıl Küçük’ün, Dr. Nihat Ilhan’in, barış için hayatlarını feda eden şehitlerimizin ve bu uğurda canını ortaya koyan gazilerimizin dünyaya meydan okuyuşunun simgesi, Ada’da bağımsız bir devlet olan KKTC’nin ulusal egemenliğinin temelinin atıldığı ilk adımıdır.

Barış Harekâtı olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta Türk varlığından, egemen ve özgür Kıbrıs Türk halkından söz etmemiz mümkün değildi. Bu yüzden, 20 Temmuz 1974 yılında verilen mücadele ne kadar kıymetli ve manevi açıdan önemliyse, bugün KKTC’nin bağımsızlığının muhafaza edilmesi için verilecek mücadele de en az o kadar önemli ve kıymetlidir.

Bu bağlamda Türk Hars Birligi olarak, Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.

Doç. Dr. Tubay Gel Emrebaş

Türk Hars Birliği Basın Sözcüsü

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *